Εύκαμπτη κυστεοσκόπηση

Η κυστεοσκόπηση είναι η ιατρική διαδικασία κατά την οποία ο ουρολόγος ελέγχει την ουρήθρα και την κύστη με άμεση όραση. Πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου, με τοπική αναισθησία, εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα. Παραδοσιακά, η κυστεοσκόπηση πραγματοποιούνταν με εργαλεία άκαμπτα και σε γυναικολογική θέση. Σήμερα, η τεχνολογική εξέλιξη μας προσφέρει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε εύκαμπτα εργαλεία, μικρής διαμέτρου και ατραυματικά, ακόμη και σε ύπτια θέση. Με τη χρήση αυτών, η διαδικασία γίνεται ευκολότερη.

Στο feMALE med, οι κυστεοσκοπήσεις πραγματοποιούνται με τελευταίας γενιάς εύκαμπτο κυστεοσκόπιο με τεχνολογία “chip on tip”, που προσφέρει αξεπέραστη εικόνα υψηλής ευκρίνειας. Το εύρος του κυστεοσκοπίου είναι τόσο μικρό, που μπορεί να προσπελάσει κάθε δύσκολη περιοχή, ενώ παράλληλα γίνεται ελάχιστα αντιληπτό από τον ασθενή. Παράλληλα, μας δίνει τη δυνατότητα ψηφιακής καταγραφής της διαδικασίας.

Δυσκολία στην ούρηση, στενώματα ουρήθρας, υπερπλασία προστάτη, αιματουρία, είναι λίγες από τις ενδείξεις για μια κυστεοσκόπηση που μπορεί σε λίγα μόνο λεπτά να θέσει τη διάγνωση.